Da li se to Medo budi iz malo dužeg zimskog sna?

Skener 20. feb 20239:11 0 komentara
Danil Medvedev
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Sva je prilika da je odgovor na pitanje iz naslova – potvrdan. Ohrabrujuća nedelja za Rusa i njegove navijače, nedelja koja je završena pobedom nad Janikom Sinerom sa 5:7, 6:2, 6:2 u finalu turnira iz serije 500 u Roterdamu.

Posle prvog seta na turniru sa Davidovičem Fokinom, u kojem se više svađao sa svojim trenerom Žilom Servarom nego što je igrao, Medvedev je napokon zaigrao svoj prepoznatljivi stil tenisa.

Od tog izgubljenog prvog seta, sve do finala nije izgubio set (zapravo, zbirno samo 17 gemova), dobio je Van de Zandshulpa, protiv Feliksa prekinuo niz od devet poraza od top 10 igrača, da bi potom održao lekciju Dimitrovu.

U finalu sa Sinerom, tipična “pitonska” partija Medvedeva. Davio je Italijana, čekao da Sinerov nivo igre malo padne, ušao u režim rada u kojem malo greši, a opet može da ubrza po potrebi i da momentalno reši poen (u prvom udarcu posle servisa npr, kao na brejk lopti u trećem setu).

Danil Medvedev
LaurentLairys/Panoramic/Guliver Images

Dobio je Sinera peti put u isto toliko mečeva, ali i Janik ima razloga da bude zadovoljan. Probao je ponekad drop šotovima i izlascima na mrežu, možda je mogao nekad ranije da hvata lopte, ali nije ni lako kada te ovakav Medvedev uhvati u mašinu.

„Bio je to mentalno veoma težak meč za obojicu, rekao bih. Janik me je pritiskao, pogotovo u prvom setu. Uspeo sam da se vratim u igru u tom setu iako sam igrao gore od njega. Možda mi je to dalo vremena da pronađem ritam“, rekao je 27-godišnji Rus i dodao:

„Počeo sam da igram malo ofanzivnije na nekim udarcima i to je funkcionisalo od početka drugog seta. Uspeo sam da ga stavljam pred izazove na mentalnom planu do kraja meča“.

Danil Medvedev
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

U ovoj poslednjoj rečenici se i krije kvaka kada se igra sa Medvedevom – treba izdržati tu muku kada on ne promašuje i biti usredsređen na donošenje ispravnih odluka tako dugo. Ne mogu to mnogi kada je Medvedev ovakav.

Danil se 16. trofejom u karijeri vratio u top 10, na osmu poziciju, a da li se vratio i kao elitni igrač i kandidat za najveće titule? Rano je reći, ali ovo je idealan početak.

„Sjajno je pošto je tek početak godine. Treći turnir i već titula, mislim da mi je prošle godine trebalo dvanaest. Dobio sam neke vrhunske igrače, igrao kako treba. Mentalno je teško vratiti se nakon što ispadneš iz top 10, srećan sam što sam pronašao formu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!