Turneja Četiri skakonice – očekuje se 100.000 gledalaca

Ski skokovi 18. dec 201816:17 > 16:18
Getty images/ Alexander Hassenstein

Posle sprovedenih kontrola organizator je dao zeleno svetlo za održavanje 67. turneje Četiri skakaonice. Najbolji ski skakači današnjice nadmetaće se u Oberstdorfu, Garmiš-Partenkirhenu, Insbruku i Bišofshofenu od 29. decembra 2018. do 6. januara 2019. godine.

U sva četiri mesta u kojima se turneja održava ima dovoljno snega. Sada počinjemo sa pripremama skakaonica“, istakao je predsednik turneje Četiri skakaonice Johan Pihler.

Potražnja za kartama je velika. Mesto za otvaranje sezone u Oberstdorfu može da se obezbedi samo za kvalifikacije, a situacija je slična i u preostala tri zimska centra u okviru turneje.

Karte nikada ranije ovom brzinom nisu prodate“, istakao je šef skijališta u Garmiš-Partenkirhenu Mihael Maurer.

Organizatori ove godine očekuju više od 100 hiljada gledalaca.

Austrijski skijaši nisu beležili sjajne rezultate u poslednje vreme, ali se član Upravnog odbora skijališta u Insbruku Alfons Šranc nada da će se to promeniti.

Sve je spremno, sada je potrebno još samo da se naši orlovi pripreme i uđu u formu“ istakao je Šranc.

Kvalifikacije u nemačkom Oberstdorfu na programu će biti 29. decembra od 16.30, a dan kasnije u istom terminu biće održani zvanični skokovi.

Primat u Svetskom kupu za sada drži Japanac Rjoju Kobajaši sa 556 bodova, a prate ga Poljak Pjotr Žila sa 445 i njegov zemljak Kamil Stoh 365 bodova.