Slovenci dominantno do prve titule svetskih prvaka

Ski skokovi 13. mar 202219:36 > 20:07 0 komentara
Slovenačka reprezentacija u skijaškim skokovima
Foto: SZS

U norveškom Vikersundu u nedelju je kompletirano Svetsko prvenstvo u skijaškim skokovima u ekipnoj konkurenciji – reprezentacija Slovenije u sastavu Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Lanišek i Timi Zajc stigla je do zlatne medalje i osvojila priznanje koje im je dugo izmicalo.

Slovenci su u subotu u pojedinačnim nastupima nagovestili da će biti veliki favoriti za zlato – Zajc je bio drugi, Peter Prevc četvrti, Lanišek peti, a Domen Prevc šesti.

Skijaški skokovi:

U nedelju su Slovenci bili apsolutno nadmoćni i na pola takmičenja već su imali ubedljivo vođstvo – Domen Prevc skočio je 222, Peter Prevc 231, Zajc 229,5, a Lanišek 234, pa su imali ogromnih 63,4 poena prednosti u odnosu na prve pratioce Nemce i pitanje pobednika je praktično bilo odlučeno.

Na kraju su srebro osvojili upravo Nemci (Severin Frojnd, Andreas Velinger, Markus Ajzenbihler, Karl Gajger), a na podijumu su se našli i domaći Norvežani (Johan Andre Forfang, Danijel Andre Tande, Halvor Egner Granerud, Marijus Linvdik). Četvrta je bila Austrija, a peta Poljska.

Bila je ovo treća medalja za Sloveniju na ekipnom Svetskom prvenstvu posle Vikersunda 2012. (Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Robert Kranjec) i Oberstdorfa 2018. (Anže Semenič , Jernej Damjan, Domen Prevc, Peter Prevc).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!