Đorđević okuplja Orlove u četvrtak

FIBA World Cup 17. jul 201911:25 > 11:26
Jamie Squire/Getty Images

Košarkaška reprezentacija Srbije počeće u četvrtak pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Selektor Aleksandar Đorđević okupiće svoje izabranike u Beogradu. Tom prilikom biće održana i konferencija za medije.

Prethodni spisak Đorđevića od 18 igrača izazvao je mnogo polemika, pošto se na njemu nisu našli Nemanja Nedović i Nikola Kalinić.

Povezano

Orlovi će tri dana po okupljanju otputovati na Kopaonik, na bazične pripreme, gde će ostati do 4. avgusta. Pravo sa planine srpski košarkaši idi u Čačak, gde će odigrati trening meč sa Borcem. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu sa Finskom, a tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Srpski košarkaši 20. avgusta putuju u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo. U Šenjanguu će 23. avgusta igrati sa Italijom, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i na kraju 27. avgusta sa Francuskom.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom grupe D sa Angolom otvaraju Svetsko prvenstvo. Pored Angole rivali srpskih košarkaša biće reprezentacije Filipina i Italije.