Levandovski: Osećam se odgovornim, ali nisam mogao više

Vesti 28. jun 20187:30 > 9:34
Alex Livesey/Getty Images

Poljaci su među najvećim razočarenjima ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. U provm kolu su poraženi od Senegala dok ih je Kolumbija potpuno nadigrala u drugom meču.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Poslendji duel Poljaci će imati protiv selekcije Japana koja je jednom nogom već u osmini finala, a napadač Poljske Robert Levandovski želi da se ekipa oprosti od Mundijala sa pobedom i dobrom igrom.

Želimo da pobedimo za naše navijače koji su nas od uvek podržavali i da pokažemo da nismo ovde slučajno. Veliko je ovo razočarenje i za mene i za tim. Mnogo puta sam rekao da ovo neće biti lako i da je grupa najteža. Po mom mišljenju, treba da krivimo sebe najviše zbog poraza od Senegala. Morali smo bolje protiv njih“, kazao je kapiten Poljske Robert Levandovski.

Velika je razlika bila između nas i Kolumbije i bilo su mnogo bolji od nas. Igrali smo protiv njih srcem i borili smo se ali ovo je Svetski kup. To nije dovoljno , moraš da pokažeš fudbalski kvalitet na ovakvom turniru a mi to nismo uradili“ dodaje Leva koji kže i da tim mora da se trgne već pritiv Japana i da mora da se ponovo gradi.

Mora sve da se sagradi iz početka, to je najlakši način. Doneli smo mnogo radosti navijačima, a sada im nismo dali ništa. Zato meč sa Japanom mora da nam bude važan i moramo da pokažemo stil koji nas je doveo ovde. Osećam se odgovornim za poraze, ali ja nisam mogao ništa više od ovoga da uradim. Što se tiče poljskog tima, doći će neki novi igrači, neki će ostati i imamo mi još poglavlja koja treba da ispišemo. Nadam se da će jedno od njih biti pobeda protiv Japana“, kaže as Bajerna i poljske reprezentacije.