Mažić u Kazanju, a ko sudi ostala četvrtfinala?

Vesti 5. jul 20182:36 > 2:59
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

FIFA je delegirala najboljeg srpskog sudiju Milorada Mažića za četvrtfinalnu utakmicu Svetskog prvenstva između Brazila i Belgije u Kazanju, a takođe je odredila i arbitre za ostale mečeve ove runde takmičenja na Mundijalu.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Mažić će treći put na ovom Mundijalu izvesti igrače na centar terena, što je činio i na mečevima grupne faze Južna Koreja  – Meksiko (1:2) i Senegal – Kolumbija (0:1). Standardno uz njega će biti i pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. 

Četvrtfinalni duel između Urugvaja i Francuske u Nižnjem Novgorodu će suditi Argentinac Nestor Pitana, koji je u Rusiji već delio pravdu na mečevima Rusija – Saudijska Arabija (5:0), Meksiko – Švedska (0:3) i Hrvatska – Danska (1:1, 3:2 posle penala). 

Holanđanin Bjorn Kujpers će suditi meč Švedska – Engleska u Samari, što će biti njegov četvrti na planetarnom šampionatu, posle duela Egipat – Urugvaj (0:1), Brazil – Kostarika (2:0) i Španija – Rusija (1:1, 3:4 posle penala).  

Meč Rusija – Hrvatska u Sočiju će suditi Brazilac Sandro Riči, koji je delio pravdu i na mečevima Danska – Franuska (0:0) i Hrvatska – Nigerija (2:0). 

Na prethodnom Mundijalu u Brazilu je finale između Nemačke i Argentine (1:0) sudio Italijan Nikola Ricoli, dok je pre toga bio i glavni sudija na četvrtfinalnom meču između Argentine i Belgije. Pre osam godina u Južnoj Africi finale između Španije i Holandije (1:0) je sudio Englez Hauard Veb, iako je pre toga bio arbitar samo na jednom meču grupne faze.

Videćemo kakva će praksa FIFA biti ove godine i da li će Milorad Mažić biti u akciji još do kraja prvenstva u Rusiji. 

https://twitter.com/fifamedia/status/1014570450561757190