Nemci najbrži u bobu, Hrvati poslednji

Bob 18. feb 201815:10 > 15:11
Alexander Hassenstein/Getty Images

Nemačka posada u sastavi Niko Valter i Kristijan Poser drži čelnu poziciju na polovini takmičenja u bobu dvosedu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Valter i Poser su u prve dve serije ostvarili vreme od 1:38.39 minuta i imaju jednu desetinku prednosti u odnosu na Kanađane Džastina kripsa i Aleksandera Kopača.

Treću poziciju drži drugi tim Nemačke za koji nastupaju Johanes Lohner i Kristofer Veber.

Prvu polovinu takmičenja definitivno su obeležili Nemci koji imaju tri svoje posade među prvih pet u poretku. Vodeća je čak napravila veliku grešku, obrnula se posle prolaska kroz cilj u drugoj seriji, ali je uprkos tome preuzela prvu poziciju. Srećom, Valter i Poser su ostali nepovređeni u tom incidentu.

Ukupno osam posada nalazi se unutar pola sekunde od vodeće pred preostale dve serije, a četiri među njima imaju do tri desetinke zaostatka. Najbolje tri slede Letonci, ispred treće posade Nemaca, svojih sunarodnika i Britanaca, a prvih deset kompletiraju Austrijanci, Korejci i Kanađani.

Bob tim Hrvatske završio je takmičenje već posle dve serije, pošto je zauzeo 30. mesto od isto toliko posada. Boje Hrvatske brane Dražen Silić i Benedikt Nikpalj, a oni su bili više od tri sekunde iza vodećih.

Dalji plasman obezbedilo je ukupno 20 posada, a takmičenje se nastavlja u nedelju od 12.15.