Mijailović: Bari uspomena za ceo život

Sport Klub 29. maj 202414:54 3 komentara
FK Crvena zvezda

Na današnji dan pre 33 godine, fudbaleri Crvene zvezde osvijili su u Bariju Kup šampiona, povodom čega se oglasio predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Svakom Zvezdašu je taj dan jedna velika uspomena, meni posebno jer sam doživeo nešto o čemu su maštali mnogi fudbaleri i generacije iza nas„, izjavio je Mijailović povodom 33 godine od osvajanja titule prvaka Evrope.

Crveno-beli su 29. maja 1991. godine, na stadionu Sveti Nikola u Bariju, u finalu tadašnjeg Kupa šampiona savladali Olimpik iz Marselja rezultatom 0:0 – 5:3 penalima.

Pred utakmicu i tokom samog susreta je vladao konstantni stres, ali je posle usledila erupcija oduševljenja. Ne mogu opisati osećaj kada čujete da ceo stadion peva ‘Đurđevdan‘“.

Kako se navodi da Zvezdin karavan upravo na ovaj datum započinje put, a prvi grad koji će posetiti delegacija „crveno-belih“ je Bar.

Postala je već tradicija godinama unazad. Želimo da našim navijačima koje imamo i van Beograda, pružimo priliku da vide i slikaju se sa čuvenim trofejom, koji je pre 33 godine stigao u naše vitrine. Karavan obilazi celu državu, region, a počeće u Crnoj Gori„, dodao je predsednik Crvene zvezde.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare