Simić i Magomedov u četvrtfinalu EP u Beogradu

SK Fight 20. apr 202418:01 0 komentara
Foto BSS

Najmlađi član bokserske reprezentacije Srbije savladao je u osmini finala poluteške kategorije (do 80 kg) Estonca Antona Vinogradova jednoglasnom odlukom sudija 5:0 i za plasman u polufinale i osiguranu medalju boriće se protiv Ajrana Isenija iz Severne Makedonije. Iskusni Rus u srpskom timu u meču teške kategorije (do 92 kg) slavio je na poene 5:0 protiv Litvanca Jakulisa Robertasa i u četvrtfinalu će da se bori protiv Mađara Fehera Kopanjija.

Maksimalan učinak ostvarili su bokseri Srbije u popodnevnom programu Evropskog šampionata u Beogradu. Zabeležene su dve ubedljive pobede i obezbeđene dve borbe za medalje. Rastko Simić i Sadam Magomedov, prikazanom borbom u osmini finala ostavili su utisak boraca koji imaju potencijal za osvajanje odličja.

Borba za medalju biće održana u sredu 24. aprila pod svodovima hale „Aleksandar Nikolić“ i za očekivati je da Simić i Magomedov dobiju mnogo veću podršku s tribina, koje su tek tu i tamo bile prošarane publikom u popodnevnom programu trećeg takmičarskog dana na EP.

Simić je u debiju na Evropskom prvenstvu u ringu boksovao gotovo bez greške, sjajno koristeći prednost u visini i dužini ruku u odnosu na Estonca. Iz takve strategije borbe, koju je Simić kompjuterski precizno sprovodio u delo, kao logična posledica usledio je nokdaun u kojem se našao Estonac u prvoj rundi. U istom stilu je nastavio i u naredne dve runde, primoravši sudiju da odbroji još jedan nokdaun Estoncu, čime je mladi Srbin (20) ostavio možda i najbolji utisak od svih učesnika popodnevnog programa borbi.

„Zadovoljan sam debijem na Evropskom prvenstvu, pogotovo što sam dugo odsustvovao zbog povrede šake. Sledeđi protivnik mi je dobro poznat, jer sam s njim sparingovao tokom pripremnog kampa u Košutnjaku“, istakao je Simić.

Jednako ubedljiv bio je i Magomedov. Sve tri runde dobio je u duelu protiv za glavu višeg Litvanca, tako što je sjajno uspostavio borbu na poludistanci, odakle je „ispaljivao“ precizne krošee i aperkate. Naredni protivniku meču za medalju, Mađar Feher Kopanji, savladao je na poene 5:0 Smajlija Ukea iz Švajcarske. Reč je o borcu sličnog stila kao i Magomedov, pa će o pobedniku da odlučuju nijanse i veća motivacija jednog od rivala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!