Povređeni Rafa sa klupe gledao trijumf Španije

ATP cup 2. feb 202113:47 9 komentara
Loren Elliott, Reuters

Teniska reprezentacija Španije maksimalnim učinkom je počela ATP kup. Prošlogodišnji finalista je sa 3-0 u pobedama savladao domaćina Australiju.

Pred početak programa Rafael Nadal je saopštio da neće igrati zbog problema sa leđima. Ipak, to nije predstavljalo problem za kvalitetan sastav Španije, koji je zabeležio sve tri pobede.

U prvom meču je Pablo Karenjo Busta savladao Džona Milmana 6:2, 6:4. Australijanac je ravnopravan rival bio do 2:2 u prvom setu, kada je Španac zaigrao bolje i uz dva nova brejka sigurno došao do seta. U drugom se vodila ujednačena borba, a Karenjo Busta je otpor rivala slomio u petom gemu.

Potom su Roberto Bautista Agut i Aleks de Minor odigrali izuzetno zanimljiv meč. Španac je posle dva sata i 22 minuta slavio 4:6, 6:4, 6:4.

U prvom setu je viđeno sedam brejkova, a Australijanac ga je dobio iskoristivši treću set lotpu. U nastavku su i jedan i drugi bili konstatniji i sigurniji. U takvoj situaciji Bautista Agut je preuzeo inicijativu, napravio po brejk u oba seta koja su useldila i zabeležio pobedu.

U duelu dublova Pablo Karenjo Busta i Marsel Granoljers su savladali Džona Pirsa i Luka Savila 6:4, 7:5.

U grupi B je još selekcija Grčke, koju predvodi Stefanos Cicipas.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare