Đoković: Uopšte ne razmišljam o Federerovom rekordu

ATP 12. okt 201619:23 > 19:26
Lintao Zhang/Getty Images

Novak Đoković kaže da uopšte ne razmišlja o rekordu Rodžera Federera od 17 Gren slem titula. Đoković je trenutno na brojci od 12, ali ponovio je svoj stav da mu trofeji trenutno nisu prioritet.

“Uopšte ne razmišljam o tome, ne razmišljam ni o kakvim dostignućima, trofejima itd. Sada pokušavam da sagledavam stvari iz druge perspektive, više iz ljudske nego one profesionalnog tenisera. Kada izađem na teren, naravno da dajem maksimum i pokušavam da pobedim, ali to dolazi kao posledica toga kako se osećam, kako prilazim meču i kako se pripremam. Ali ne smem da imam taj pristup da moram da pobedim, to više ne fukncioniše u mom slučaju“, rekao je Đoković posle trijumfa nad Fonjinijem u drugom kolu turnira u Šangaju.

Novak je rekao da su njegovom novom pogledu na stvari verovatno doprinele i povrede.

“Pre Olimpijskih igara sve je izgledalo kako treba, bio sam u sjajnom stanju i osvojio sam Toronto. Bio sam ekstremno motivisan da napravim uspeh u Riju, ali sam izgubio ravnotežu – možda sam preterao time što sam gurao sebe do krajnjih granica, možda sam previše želeo uspeh“, kaže Novak i dodaje:

“Zato mislim da je povreda, ako je analiziram dublje, samo posledica takvog mog mentalnog pristupa. Naučio sam lekciju i nastavljam dalje. Mogu da naučim mnogo toga iz takvih okolnosti, pogotovo iz poraza u važnim mečevima, tada se najviše nauči“.

U trećoj rundi u Šangaju Novak se sastaje sa Vašekom Pospišilom, oko 9 ujutru po srednjoevropskom vremenu, uz direktni prenos na Sport klubu.