Kirjosu je ponovo žao

ATP 17. okt 201616:41 > 16:54
Chung Sung-Jun, Getty Images

NIk Kirjos se pokajao, bar tako kaže. Pošto je zbog suspenzije ATP završio takmičarsku godinu, on se u saopštenju izvinio pre svega navijačima u Šangaju zbog bahatog ponašanja tokom meča sa Mišom Zverevim.

„Posle odluke ATP-a, koristim priliku da se izvinim za ono što se dogodilo na turniru u Šangaju. Sezona je bila duga i tokom nje sam imao problema i sa povredama i različitim izazovima krajem leta. Azijska turneja bila je posebno naporna. Pošto sam osvojio Tokio, morao sam da pređem dug put kako bih stigao do Šangaja i moje telo je otkazalo, i fizički i mentalno“, počeo je Kirjos svoju tužnu priču, a onda nastavio da se pravda.

„Vrlo dobro znam da treba da se izvinim navijačima, i u Šangaju i u ostatku sveta, kao i organizatorima turnira koji su odradili fenomemalan posao. Takođe, znam koliko su navijači važni za globalni uspeh našeg sporta i lično volimi interakciju sa fanovima.Njihova energija daje mi snagu da dostignem svoju najbolju igru. Žao mi je što se ovako završilo i što neću imati priliku da se borim za završni turnir, a to mi je bio veliki cilj. Razumem i poštujem odluku ATP-a i iskoristiću vreme tokomm suspenzije da unapredim sebe i kao igrača i kao čoveka. Iskreno mi je žao i jedva čekam da se vratim sledeće godine“, zaključio je australijski teniser još jedno u nizu naknadnih izvinjenja zbog svojih nepromišljenih poteza na terenu.

https://youtube.com/watch?v=3k2RppSjgEM

Nešto ranije, ATP je suspendovao Nika Kirjosa na osam nedelja i dodatno kaznio sa 25.000 dolara jer je svojim ponašanjem u Šangaju „narušio integritet igre“.

Kirjos neće moći da igra do 15. januara 2017. godine, ali će mu kaznu biti smanjiena na tri nedelje zabrane učešća na turnirima ukoliko poseti sportskog psihologa ili nekog sličnog stručnjaka kojeg odobri ATP.

Tako bi na teren mogao da se vrati od 7. novembra ove godine.