Častan poraz Zekića od Fonjinija

ATP 2. avg 201718:20 > 18:20
Julian Finney, Getty Images

Srpski teniser Miljan Zekić zaustavljen je u drugom kolu turnira u Kicbilu, pošto je bolji od njega bio Italijan Fabio Fonjini, koji je slavio sa 6:4, 6:4.

Prvi put ove sezone Zekić je igrao u drugom kolu nekog ATP turnira, a pred sobom je imao prošlonedeljnog šampiona iz Gštada. Ujedno, bio je to i prvi duel u kome se Srbin ove godine sastao sa igračem koji je među najboljih 100 na svetu, a Fonjini je i daleko iznad tog broja, s obzirom na to da je 25. na ATP listi.

Ipak, dostojan otpor pružio je Zekić u oba seta, pokazavši da je zaista u dobroj formi. Ravnopravno se nosio sa Italijanom tokom prvog seta, ali je u ključnim momentima pravio greške, nije mogao da pronađe udarace. Prvi brejk Fonjini je napravio u trećem gemu. Imao je Srbin prilike da mu se odmah revanšira, ali ih nije realizovao. Do kraja je Italijan još jednom oduzeo servis srpskom teniseru, ali mu je ovaj odmah uzvratio istom merom. Mešutim, rutinski je drugi nosilac priveo set kraju.

U nastavku se Zekić bolje nosio sa pritiskom kada se suočavao sa brejk loptama, ali ponovo nije uspevao da koristi svoje. Uspeo je Fonjini u trećem gemu da mu oduzme servis što je bilo dovoljno za pobedu.

Plasmanom u drugu rundu takmičenja, Zekić bi trebalo da se od ponedeljka nađe među 300 najboljih tenisera sveta.