Štepanek: Nisam ja važan, sad se sve vrti oko Novaka

ATP 3. dec 201711:39 > 11:42
Steve Bardens, Getty Images Sport

Radek Štepanek, novi trener u stručnom štabu Novaka Đokovića, izjavio je da će sa Novakom raditi svakodnevno kako bi mu pomogao da dostigne maksimum.

Do sada se sve okretalo oko mene, a sada ću se ja vrteti oko Đokovića, više neću biti ja najvažniji. Mislim da mogu brzo da se naviknem na novu ulogu„, izjavio je nekadašnji osmi teniser sveta za češke medije.

Štepanek je pre mesec dana objavio zvaničan kraj igračke karijere i od tad se spekulisalo da će se priključiti Đokoviću, što se na kraju i obistinilo.

Trebalo mi je malo vremena da razmislim o ponudi, koja je finansijski interesantna, ali pare u ovom slučaju nisu glavni motiv. Za mene je velika čast da radim sa tako dobrim teniserom, ali i velika odgovornost„, rekao je Štepanek i dodao:

Kao što sam uvek želeo da budem najbolji mogući teniser, tako ću probati da pomognem Đokoviću da dostigne svoj maksimum„.

Đoković je Čeha izabrao za trenera na predlog Andrea Agasija, koji će i dalje povremeno biti uz srpskog tenisera.

Andre će dolaziti samo na najveća takmičenja, a ja ću raditi svakodnevno. Nas dvojica smo već razgovarali i odmah sam osetio da smo na istom talasu. Najvažnije je da se razumemo i da znamo šta želimo„.

Ciljevi ove saradnje su jasni, tvrdi Štepanek.

Samo najveći dolaze u obzir. Ništa se ne menja, a na nama je da pomognemo da se ostvare„, zaključio je on.

Đoković bi novu sezonu trebalo da počne egzibicijom u Abu Dabiju, posle čega će uslediti turnir u Dohi i prvi Gren slem – u Melburnu.