Đoković angažovao još jednog člana stručnog štaba

ATP 12. dec 201717:47 > 18:09
Miralem Čaušević

Kako prenose britanski mediji teniski strateški analitičar Kreg O'Šonesi će se priključiti stručnom štabu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, čiji se povratak na teren bliži posle šestomesečne pauze.

Đoković, koji se posle odustajanja na Vimlbdonu nije više takmičio do kraja sezone, vratiće se na egzibicionom turniru u Abu Dabiju 29. decembra. 

Nekada prvi teniser sveta će zatim igrati na turniru u Kataru, a potom i na Australijan openu, koji počinje 15. januara. 

Srbin je već najavio da će uz njega biti legendarni američki teniser Andre Agasi, dok će drugi trener u timu biti i nedavno penzionisani češki igrač Radek Štepanek. 

Kreg O’Šonesi je potvrdio da će biti u Đokovićevom timu na turniru u Melburnu, kao i da je saradnja već uspostavljena u Monte Karlu.

„Bio sam ovde cele nedelje gde sam asistirao timu Novaka Đokovića u predsezonskim treninzima. Glavni trener Andre Agasi je bio tu, i uz Štepaneka je organizovao sve. Bilo je sjajno. Mnogo sam toga naučio samo dok sam bio uz ove momke, moje trenersko znanje je sada na višem nivou“, rekao je  O’Šonesi.

O’Šonesi je ranije sarađivao sa nemačkim teniserom Dastinom Braunom, čiji je trener bio 2015. godine, kada je Nemac eliminisao Rafaela Nadala sa Vimbldona. 

https://twitter.com/BrainGameTennis/status/939202263297511424