Lajović: U životnoj sam formi na šljaci

ATP 28. maj 201816:18 > 16:19
Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser Dušan Lajović bio je veoma zadovoljan posle pobede nad Jirijem Veselim (6:3, 6:1, 6:3) u prvom kolu Rolan Garosa.

Lajović je bio superioran tokom celog meča, pitanje pobednika nije se postavljalo niti jednog trenutka.

“Rezultatski jeste bilo rutinski, ali mi je delovalo da on nije na 100%, pogotovo je u drugom setu imao problem sa kretanjem. Da li zbog moje dobre igre ili mu nešto fali, ne znam, ali zadovoljan sam što sam brzo završio posao kako bih sačuvao svežinu za naredno kolo. On je nezgodan server, levoruk, ali mi je ritern odlično funkcionisao, baš kao i igra sa osnovne linije. U trećem setu sam malo izgubio stabilnost, ali sam uspeo da napravim brejk na vreme. Nije bilo mnogo oscilacija s moje strane, jedino na početku malo na servisu, generalno mislim da je trebalo viši procenat da imam“, počinje Dušan.

Sledeći protivnik Lajoviću biće drugi nosilac Aleksander Zverev, koji je na startu lako izašao na kraj sa Ričardasom Berankisom.

“Gledao sam malo taj meč, mada nije bilo mnogo igre jer Berankisu ovo mislim prvi turnir na šljaci ove godine. Zverev je u odličnoj formi, iza sebe ima tri osvojena Mastersa, jedan je od favorita ovde, iako je u prošlosti loše prolazio na Slemovima, što će se promeniti sigurno… Pokušaću da zadržim ovaj nivo igre, proteklih nedelja igrao sam dobro protiv Top 10 igrača“, kaže 27-godišnji srpski teniser i dodaje:

“Imam dovoljno samopouzdanja da mislim da mogu da mu pariram, on jeste favorit – ima jako dobar bekhend, njime pravi najveću opasnost sa osnovne linije. Servis mu je veliko oružje, a i jako se dobro kreće za svoju visinu – kada ga vidite, pomislite da se ne kreće dobro, ali sušta je suprotnost tome. Nadam se da ću odmah uspeti da se aklimatizujem na uslove velikog terena, to je važna stavka, drugačiji vizualni aspekti terena koji utiču na početku, mada već imam iskustvo igranja na velikom terenu. U životnoj sam formi na šljaci, radujem se ovom meču, mada jeste mogao da dođe malo kasnije“.

Lajović je trenutno 60. na svetu, tri mesta slabije od ličnog ranga karijere, a već je zaradio nove bodove jer je prošle godine ispao na startu u Parizu.