Federer: Oproštajna turneja? Ne dolazi u obzir

ATP 25. sep 201815:26 > 15:29
Rob Carr, Getty Images Sport

Legendarni Rodžer Federer ne želi da sledi primer svog bivšeg trenera Stefana Edberga i organizuje oproštaju turneju u svojoj poslednjoj sezoni u karijeri.

Elsa, Getty Images

Ne, definitivno, to je isključeno. Ne želim da se opraštam sa svima tokom cele godine. Već na četvrtom turniru pomislio bih „O bože“, a čekalo bi me još stotine sličnih trenutaka,“ rekao je Federer za Tennis Magazin.

Razumem ideju oproštajnih putovanja, ali mislim da bi mi oduzela mnogo energije. Edberg je bio značajno mlađi od mene kada se opraštao od tenira.“

Tridesetsedmogodišnji Švajcarac je naglasio i da mu na listi prioriteta nije učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Ne mogu da kažem da ću se potruditi da učestvujem na OI 2020. godine. To mi nije cilj poput Igara u Londonu ili Rio de Žaneiru. Ljudi su mislili da ću se zaustaviti 2012. godine, ali sam želeo da igram četiri godine kasnije i to sam učinio. Da, moguće je da će igranje u Tokiju biti lepa stranica u mojoj biografiji, ali ne stremim ka tome,“ dodao je Federer.

Trenutno drugi teniser sveta je osvojio 20 Gren slem titula, a olimpijski pobednik u dublu bio je 2008. u Pekingu.

U karijeri je ukupno osvojio 98 trofeja i rekorder je po broju uzastopnih nedelja provedenih na prvom mestu na ATP listi – 237.