Konačno: Kirjos počeo da razgovara sa psiholozima

ATP 7. nov 201812:55 > 13:14
Lintao Zhang/Getty Images

Australijski teniser Nik Kirjos je nedavno pričao za Kanbera Tajms o svojim povredama, fondaciji koju vodi ali i o tome da je počeo da ide kod psihologa.

Aktuelnu sezonu Nik Kirjos je završio na 38. mestu na svetu, a osvojio je samo turnir u Brizbejnu još u januaru. Na Grend slemovima je najdalje stigao do četvrtog kola, a isti je slučaj i sa Mastersima. Mladi Australijanac definitivno ima više potencijala nego što pokazuje, a mnogi smatraju da je problem u njegovoj psihi. Nik je nedavno otkrio da je konačno počeo da se konsultuje sa psiholozima.

Kirjos ima čak dvojicu psihologa. Jedan mu pomaže dok je u Australiji, a sa jednim razgovara dok je na turu. 

Očigledno je da imam problema sa nekoliko stvari van terena ove godine tako da nije bilo lako. Počeo sam da idem kod psihologa i pokušavam da sredim mentalno zdravlje. Pokušavam da uživam i da se spremim za veliku 2019. godinu“, kaže Kirjos koji je i ranije posećivao psihijatre ali o tome nije hteo toliko da govori.

Povezano

Bilo je perioda u ovoj godini kada nisam bio u najboljem metalnom stanju tako da moram samo da izađem na teren da budem srećan i da uživam u tenisu. Mislim da kada se sve bude sredilo u mom životu, tenis će sam da se sredi. Sada mi je malo lakše da pričam o tome, ne osećam da treba da krijem te stvari više. Na kraju krajeva, veoma sam srećan što mogu da putujem i igram tenis. Imao sam neke probleme ove godine, ali siguran sam da ču biti dobro za sledeću sezonu“, kazao je Kirjos. 

On je kazao i da mu je mnogo pomoglo što je igrao košarku sa drugarima.

Imam važnu utakmicu za nekoliko dana. To je za mene kao meditacija. Odem i ne razmišljam ni o čemu nekoliko sati“, dodaje Kirjos koji za sada još uvek nije počeo sa punim trenažnim procesom. 

Kirjos je često imao povrede zbog kojih je propuštao turnire. Između ostalih nije se pojavio na Roland Garosu, Indijan Velsu, u Parizu i na Mastersima na šljaci. 

Želim da nađem pravi raspored, gde neću mentalno sagoreti ili gde neću imati bolove. Hoću da izaberem prave turnire i kada ih izaberem da mogu da im se posvetim u potpunosti. Mislim da nisam imao pravi raspored i nisam dobro birao turnire i zato nisam nijednom završio sezonu kako treba“