Krajinović sa novim trenerom: Cilj broj 1!

ATP 9. nov 201812:50 > 12:52
Kevin Lee, Getty Images Sport

Srpski teniser Filip Krajinović izjavio je da u protekloj sezoni ništa nije bilo onako kako je planirao, ali da se sprema za naporne pripreme kako bi ispunio cilj i postao prvi reket sveta.

Srbin, čiji je plasman karijere 26. mesto, trenutno zauzima 93. poziciju na ATP listi.

Glavni razlog je taj što nije uspeo da odbrani finale Mastersa u Parizu. Bolji od njega u prvom kolu bio je kasniji osvajač Karen Hačanov.

Ništa u ovoj sezoni nije bilo onako kako sam zamislio i želeo. Vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018. godini, ali desio se peh sa povredom i sve je krenulo nizbrdo. Kasnije sam bio nepripremljen i sezona je otišla u propast„, kazao je Krajinović, a preneo TSS.

Loša godina, ipak, ne sprečava srpskog igrača da teži najvišim ciljevima u budućnosti.

Možda ću biti neskroman, ali moj cilj je prvo mesto. Znam koliko mogu, znam da to nije nemoguća misija. Zato idem po to ostvarenje„.

U ispunjenju te ambicije, Krajinović se preselio u Monte Karlo i potpisao ugovor sa novi trenerom – Tomasom Johansonom, osvajačem Australijan opena iz 2002. godine.

Dogovorili sve detalje i uskoro počinjemo sa pripremama. Osećam da će ta saradnja biti pun pogodak. Spreman sam da 24 sata, 365 dana živim tenis. Verujem u sebe, mogu u vrh! Samo da bude zdravlja„, zaključio je 26-godišnji Somborac.

Nova sezona počinje u januaru turnirima u Dohi, Puneu i Brizbejnu.