Federer u Dubaiju osvojio 100. titulu!

ATP 2. mar 201917:22 > 17:25
Francois Nel, Getty Images Sport

Rodžer Federer osvojio je osmu titulu u Dubaiju, 100. u bogatoj karijeri. Švajcarski teniser je u finalu savladao mlađanog Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 6:4.

37-godišnji Švajcarac je postao tek drugi teniser u istoriji koji je osvojio trocifren broj trofeja, što je to prethodno uspeo samo Džimi Konors (109).

Istovremeno, Federer se revanširao Cicipasu za poraz u četvrtom kolu Australijan opena.

„Počastvovan sam. Velika je stvar što mi osma titula u Dubaiju istovremeno i 100. u karijeri“, rekao je Federer na terenu po okončanju meča.

„Uslovi su bili teški, kao u ostalom i rivali. Stefanosu je sigurno bilo naporno da sa titulom u Marseju dođe do finala ovde. Nisam ni siguran da je on bio rođen kada sam osvojio prvu titulu.“

Odlično je igrao Federer. Nije bilo primetno da je pod pritiskom, kao u nekoliko prethodnih situacija. Zapravo, utisak je bio da je Cicipasu bila stegnuta ruka, verovatno i zbog umora koji ga je sustigao posle turnira u Marseju, Roterdamu i Sofiji…

Već u prvom gemu meča Švajcarac je napravio brejk, zahvaljujući i greškama rivala. Bila je to prednost koju nije ispuštao do kraja. Iako je Cicipas do kraja seta bio siguran na svoj servis, nije mogao da zapreti Federeru.

Velika borba vodila se u nastavku, Uspevao je Grk da prati ritam znatno iskusnijeg rivala. Ipak, kada se lomio meč, Federer je pokazao klasu, pa je u devetom gemu drugog seta došao do brejka, koji mu je doneo pobedu.