Kirjos: Nadam se da sam uzor drugima

ATP 3. mar 20198:21 > 8:21
Hector Vivas, Getty Images Sport

Australijski teniser Nik Kirjos smatra da njegov trijum u Akapulku može da bude inspiracija onima koji se 'nalaze u bezizlaznoj situaciji'.

Iako se tokom nedelje suočavao sa povredama, trovanjem hranom, grčevima i teškim rivalima Kirjos je došao do titule u Akapulku i to pobedom nad drugim nosiocem Aleksandrom Zverevim. Australijanac je osvojio petu ATP titulu u karijeri, drugu iz Serije 500.

„Nisam ovo očekivao. Znao sam da nisam favorit i da moram da igram najbolje što mogu. Saša je neverovatan igrač, koji nema mnogo slabosti. Bio sam svestan da moram da forsiram svoj stil. Zadovoljan sam kako je sve ispalo“, rekao je Kirjos.

Povezano

Turnir u Akapulku bio je prvi na kome je Australijanac pobedio dvojicu igrača iz Top 3 i prvi na kome je ostvario trijumfe nad trojicom itenisera iz Top 10.

„Nadam se da sam uzor drugima koji se muče i koji misle da nema izlaza. Ako sam ja mogao da se izvučem, možete i vi. Bio sam stvarno u lošoj poziciji, nisam znao šta da radim. Ali ovakve nedelje značajno menjaju stvari.“

Kirjos je u Akapulko došao sa učinkom 2-3 i kao 72. teniser sveta. Na putu do titule 23-godišnji teniser je savladao Andreasa Sepija, Rafaela Nadala, Stana Vavrinku, Džona Iznera i na kraju Aleksandra Zvereva.

Australijanac bi od ponedeljka trebalo da bude 31. na listi.