"Ko je GOAT? Onaj koji osvoji najviše Gren slem titula"

ATP 18. jul 20190:53 > 0:56
Matthias Hangst, Getty Images Sport

Nekadašnji prvi teniser sveta Jevgenij Kafeljnikov smatra da je najbolji igrač u istoriji biti onaj koji karijeru završi sa najviše osvojenih Gren slem titula.

Clive Brunskill, Getty Images Sport

Srbin Novak Đoković je nedavno u Londonu došao do 16. pehara na Gren slemovima, Rafael Nadal ima dva više, dok je lider Rodžer Federer sa 20 titula.

Povezano

U svakom slučaju, Novak, Rafa i Rodžer su već upisali svoja imena u istoriju tenisa. Ali biće još bolje ako, na primer, Nadal osvoji 21 Gren slem trofej i nadmaši Federera u tom segmentu. Isto se može reći i za Đokovića. Barem za mene to će biti važan faktor u prepoznavanju Đokovićeve veličine u odnosu na Federera, Za mene, kao tenisera, zaista će biti ovako: ‘Ko od njih završi trku sa najviše trofeja na Gren slem turnirima taj će biti prvom mestu i najveći u istoriji. Međutim, ni na koji način ne potcenjujem dostignuća svakoga od njih trojice,“ izjavio je Kafeljnikov.

Četrdesetpetogodišnji Rus je u karijeri osvoji dva Grn slem trofeja – 1996. Rolan Garos i 1999. Australijan Open, a u maju 1999. postao je prvi igrač sveta.