"Najbolji svih vremena? Novak i Serena"

ATP 7. dec 201913:17 > 13:20
Getty images/Bongarts

Američki trener Nik Boletijeri govorio je za američke medije o igračima koje smatra za najuspešnije svih vremena i posebno je apostrofirao osvajača 16 Gren slem titula Novaka Đokovića kao najboljeg ikad viđenog, dok je u ženskoj konkurenciji izbor pao na Serenu Vilijams.

Boletjeri ima 88 godina i poznat je kao jedan od prvih trenera koji su forsirali rad u okviru teniskih akademija, a tokom karijere radio je sa brojnim velikanima „belog sporta“ poput Andrea Agasija, Džima Kurijera, Monike Seleš, Meri Pirs, a sarađivao je i sa Jelenom Janković.

Povezano

Novak se veoma dobro kreće, vraća se brzo na svoje pozicije, skraćuje udarce, servira – vrlo je inteligentan na terenu. On je najbolji i uživanje je gledati ga na vrhuncu svog talenta. On ima ono što je potrebno da bi bio šampion“, izjavio je Nik Boletijeri.

Što se tiče devojaka, najbolja je Serena Vilijams. Imao sam sreću da radim sa mnogim fantastičnim teniserkama, ali Serena je u klasi iznad svih. Njen stil igre je drugačiji – ona kao da govori ‚napašću te od prvog poena.‘ Otkad se porodila nije bila u formi na koju nas je navikla jer ne može više udara loptu skroz ravno. Nadam se da će biti još bolja – uvek mi je bilo zadovoljsvo da radim sa njom i Venus, kao i njihovim roditeljima“, dodao je legendarni trener.

Novak Đoković sezonu će započeti trećeg januara na ATP kupu, kada će nastupiti u prvom izdanju tog takmičenja u Australiji.