Neverovatni preokreti Lajovića za četvrtfinale!

ATP 12. feb 202023:08 > 23:17
Adam Pretty, Getty Images

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale turnira u Buenos Ajresu iako nije blistao protiv Španca Pedra Martineza.

Lajović je pobedio 142. igrača sveta u dva seta rezultatom 7:6 (6), 7:6 (6) za dva časa i 7 minuta i zakazao duel sa Karperom Rudom ili Robertom Karbaljesom Baenom.

Treći nosilac je u oba seta morao da spasava brejk lopte, u prvom dve u tajbrejku, a u drugom tri kod rezultata 6:5.

U prvom setu oba igrača su bila više nego sigurna na svoj servis i sve do tajbrejka nije viđena nijedna brejk prilika. Dvadesetdvogodišnji Španac je u tajbrejku vodio 6:4 i imao je dve vezane set lopte, ali je Lajović osvojio četiri uzastopna poena i rešio taj deo meča u svoju korist.

U prva dva gema drugog seta viđena su dva brejka, Lajović je u četvrtom gemu spasao brejk loptu, a kod rezultata 6:5 za Martineza i tri set lopte. Španac je u tajbrejku nadoknadio sve propuste, poveo je sa 3:0 uz dva mini brejka, Lajović se potom ‘upisao’, a kada je Martinez poveo sa 5:1 malo ko je verovao da Srbin može da se vrati.

Ipak, Lajović je osvojio pet uzastopnih peona i došao do meč lopte – 6:5. Španac je spasao prvu, ali ne i drugu meč loptu, koju je 29-godišnji Srbin iskoristio na svoj servis.

Prvi nosilac u Buenos Ajresu je Dijego Švarcman, a drugi Guido Pelja.

Duele iz Argentine pratite na kanalima Sport Kluba.