Francuz jasan: Ako svi počnu kao RG, nastaće anarhija

ATP 21. mar 20209:36 > 9:40
Cameron Spencer, Getty Images Sport

Francuski teniser Žeremi Šardi kaže da je Rolan Garos morao da se konsultuje sa igračima i predstavnicima ostalih teniskih organizacija, pre nego što je doneo odluku o pomeranju turnira.

Umesto krajem maja i početkom juna, Otvoreno prvenstvo Francuske biće na programu od 20. septembra do 4. oktobra. Razlog je, naravno, pandemija koronavirusa.

Povezano

Takav potez naišao je na različite komentare, a preovladavaju uglavnom oni negativni. Pre svega, zato što je pomenuti termin samo nedelju dana po završetku US opena.

To je šokantno i opasno za Tur. Ako svi budu radili kao Rolan Garos, to će biti anarhija. To je bila greška, rizičan potez, ne konsultovati ATP, ostale Grend slemove, direktore turnira, igrače„, jasan je Šardi.

Iskusni igrač (33), ipak, smatra da je uvek bolje da se turnir održi, pa čak i u vanrednim okolnostima.

Da, očigledno je da sam srećan što će se Rolan Garos organizovati. Za nas Francuze to je najlepši turnir. Ali u utorak nisam znao da niko u svetu tenisa nije bio upoznat sa ovom odlukom„, dodao je Šardi.

Blog našeg kolege Saše Ozma u vezi sa poslednjim dešavanjima u svetu tenisa, sa posebnim akcentom na odluku RG, pročitajte na OVOM LINKU.