"Mari taman ušao u formu, a onda je stigla korona"

ATP 4. apr 202013:53 > 13:55
Clive Brunskill/Getty Images

Trener Endija Marija Džejmi Delgado rekao je da je višemesečna pauza poslednje što je bilo potrebno britanskom teniseru, pošto se zbog pandemije koronavirusa tenis neće igrati barem do sredine jula.

Mari od 2017. ima velikih problema sa povredom kuka, koji je prošle godine operisao, a ove sezone je prvi turnir trebalo da mu bude Masters u Majamiju. Međutim, zdravstvena kriza širom sveta stopirala je ne samo tenis, već i skoro kompletan sport, a za sada se ne zna kada će sezona biti nastavljena. Izvesno je samo da to svakako neće biti pre 13. jula, pošto je Vimbldon poslednji u nizu turnira koji je morao da bude otkazan.

Povezano

Endi i ja smo nekoliko nedelja trenirali na tvrdoj podlozi da bi potencijalno igrao u Majamiju, ali smo čekali odluku posle otkazivanja Indijan Velsa. Posle smo trenirali na šljaci nekoliko dana, a onda je malo po malo svet počeo da staje. Moraćemo da sačekamo i vidimo kada će sva ograničenja biti ukinuta. Teško je svima, ne samo teniserima, ceo svet je stao. Nisam izašao iz kuće nekoliko dana, a i kada to učinim da bih kupio hranu i vežbao jednom na dan. Pošto je Endi skoro pa dostigao formu, ovaj virus je poslednje što smo želeli“, naglasio je Delgado.

Štaviše, Delgado veruje da će zbog logistike tenis biti duže pod suspenzijom nego ostali sportovi.

Tenis je takav međunarodni, globalni sport, da će biti potrebno vreme okupiti sve – igrače, trenere, zvaničnike, sponzore i navijače. Nije to kao domaća fudbalska liga jer u njoj niko ne mora toliko da putuje avionom stalno“, istakao je trener britanskog tenisera.