"Novak je najveći svih vremena, Federer bez GS titule"

ATP 1. jun 202022:09 > 22:23
Getty Images/Clive Brunskill

Za nešto manje od dve nedelje počinje teniski spektakl Adria Tur koji ćete moći da pratite na kanalima Sport Kluba.

Clive Brunskill Getty Images

Projekt u organizaciji najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića startuje 13. juna u Beogradu, a nedelju dana kasnije Zadar će ugostiti teniske zvezde, između ostalog i Hrvate Marina Čilića i Bornu Ćorića.

Aktuelni Đokovićev trener je za Novu TVpričao o predstojećem turniru.

‘Možemo da očekujemo mega spektakl zahvaljujući ovoj nesrećnoj koroni, kreće se iz Beograda, pa Zadar, Crna Gora pa Banja Luka. Osam neverovatnih tenisera, jedan iz kvalifikacija koje će biti održane dan pre. Prvi put sam direktor, malo sam i uzbuđen. Ali uz dobru ekipu u Zadru nadam se da će Hrvatska izaći u lepom svjetlu. Zasad su sigurni Novak, Borna, Čilić pa koliko sam čuo Zverev i Dimitrov,“ izjavio je Ivanišević.

Osvrnuo se Zec na Đokovića, ali i o raspravi oko toga ko je najbolji svih vremena.

„Novak je godinu počeo neverovatno, 18 pobeda zaredom, a ako tome dodamo one tri iz prošle godine, to je 21 pobeda zaredom. On je psihički i teniski doveo svoju igru na jedan nivo kojem je bilo teško parirati. Što se tiče najboljeg, kad jednog dana svi završe karijeru, onda će se napraviti račun. Teško mi je da pričam jer po meni je Novak najbolji i on je jedini koji može da osvoji kalendarski Gren Slem. Što se tiče Federera, ne treba ga otpisivati, ali mislim da on više neće osvojiti GS. Meni je Novak najveći teniser svih vremena, a hoće li to ostvariti i rezultatski, iskreno se nadam,“ kaže Ivanišević.