Spektakl na SK: Počela izgradnja stadiona u Zadru

ATP 7. jun 202013:47 > 13:49
Adria Tour

Drugi vikend Adria Tura će biti održan 20. i 21. juna u Zadru, a u ovom gradu na obali Jadranskog mora počela je izgradnja teniskog stadiona. Sve mečeve moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Adria Tour

Najbolji teniser sveta Novak Đoković idejni je tvorac takmičenja koje će biti održano u četiri države nekadašnje Jugoslavije, uz učešće najboljih igrača iz regiona i zvezda svetskog tenisa poput Dominika Tima, Aleksandra Zvereva i Grigora Dimitrova. 

U pet gradova domaćina igraće po osam tenisera na svakom turniru, a samo sedam minuta bilo je potrebno da se proda kontingent od hiljadu ulaznica za prvi turnir u Beogradu (13. i 14 jun).

Suorganizator turnira u Zadru je Hrvatski teniski savez, igraće se četiri gema po setu u mečevima, a TV prenos ide u 110 zemalja na četiri kontinenta.

Kompanija „Stage Pro“ počela je radove na montaži tribina uz glavni teren u teniskom kompleksu u Sportskom centru Višnjik za megaspektakl.

„Obišli smo prekrasni sportski centar u Zadru, zaista smo oduševljeni uslovima kojima raspolažemo tamo. Očekujem organizaciju na najvišem mogućem nivou u saradnji sa Hrvatskim teniskim savezom koji nam je stalno na raspolaganju. Do sada smo imali sjajne razgovore i ideje i verujem u sjajnu manifestaciju,“ izjavio je direktor Adria Tura Đorđe Đoković.

Prema planu organizatora kapacitet tribina biće oko 9.000 mesta, ali broj gledalaca biće određen u skladu sa uputstvima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

„‘Ovo je svetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svtlu. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad sa ona dva Dejvis kup susreta što je organizavaoo. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i teniseri koji dođu biti izuzetno zadovoljni,“ otkrio je direktor zadarskog turnira Goran Ivanišević.

Uz Novaka Đokovića, ekipu vrhunskih tenisera na Adria Toru upotpuniće i hrvatski igrači Borna Ćorić i Marin Čilić.

Sa Novakom se poznajem od svoje trinaeste godine. Dugi niz godina smo zajedno prošli na Turu. Igrali smo mnogo puta i vežu nas samo lepe uspomene kroz naše karijere. Verujem da Novak ima ipak malo lepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvek smo bili jako dobri prijatelj,“ rekao je Čilić.