Đoković: predao bih u svakom drugom slučaju

ATP 8. apr 201310:34
Srpski Dejvis Kup tim trijumfalno je završio misiju u Bojsiju. Posleherojske pobede dubla Zimonjić/Bozoljac u subotu, za 2:1,Novak Đoković je savladao Sema Kverija i obezbedio našem timu treće polufinale u istoriji. Uprkos nimalo naivnoj povredi skočnog zgloba u prvom setu, najbolji igrač sveta stisnuo je zube i do kraja odigrao u velikom stilu. 

Đoković je nakon meča rekao da bi ga ovakva povreda odvratila da nastavi meč u bilo kojoj drugoj situaciji, ali ne i kada je borba za Srbiju u pitanju.     

– Da nisam igrao za Srbiju odustao bih, igrao sam na sopstveni rizik iako znam da moj tim ima drugačije mišljenje u ovakvim situacijama. O povredi ću sutra da razmišljam. Ne znam ni koliko je ozbiljna, igrao sam pod jakim antiinflamantornim lekovima kako bih umanjio bol. Iskreno se nadam da se povreda neće pogoršati, videćemo narednih dana – rekao je Novak za RTS.

Iza srpskog Dejvis kup tima je vikend iz snova i uspah koji će se dugo pamtiti i prepričavati.

– Prelep je osećaj, kao što je to uvek kada igrate za srbiju, uspeli smo da pobedimo vrlo kvaliettnu ekipu, najtrofejniju državu u ovom takmiečnju – dodao je Đoković.

(Foto: Beta/AP)

Author: Sportal.rs