Karuzo bolji od Đerea

ATP 9. okt 202013:23 > 13:28
Marcelo Endelli, Getty Images Sport

Laslo Đere završio je učešće na čelendžeru u italijanskoj Parmi. Bolji od reprezentativca Srbije u četvrtfinalu bio je domaći takmičar Salvatore Karuzo, trenutno 85. igrač sveta, 6:4, 2:6, 6:4.

Getty Images/Marcelo Endelli

Početak duela obeležili su brejkovi. Viđeno ih je ukupno četiri po dva na obe strane. Obojica su stabilizovali u nastavku početni udarac. Do 5:4 za Karuza više nije viđena nijedna brejk lopta. Onda je Italijan u desetom gemu stigao do 15:40. Spasio je Laslo te dve set lopte. Međutim, nije uspeo treću kada je Karuzo stigao do treće. Poveo je Italijan 1:0.

Povezano

U drugom setu je Laslo potpuno dominirao. Oduzimao je servis Karuzu dva puta i vrlo lako je sa 6:2 poravnao rezultat. Bolje je Italijan počeo odlučujući deo igre. Poveo je 2:0, ali se momak iz Sente brzo vratio u meč i izjednačio na 2:2. Kada je u sedmom gemu, Đere iskoristio brejk priliku i poveo 4:3 delovalo je da ide ka trijumfu.

Međutim, od tog trenutka je potpuno stao. Karuzo je vratio brejk, a onda i uzeo svoj servis sa nulom za 5:4. Imao je servis za pobedu. Šansu je Italijan lako iskoristio i izborio mesto u polufinalu turnira.