ITF u Baru: Branko Đurić zaustavljen u finalu

ATP 10. okt 202015:15 > 15:19
Privatna arhiva

Mladi Budvanin, Branko Đurić, koji je nedavno bio najbolji igrač Evrope do 14 godina, odlučio je da se odmah upusti u borbu sa starijim teniserima, a očigledno je da nije pogrešio.

Branko je ostvario najveći uspeh u karijeri. Stigao je do finala ITF turnira u Baru u kome je poražen od Petra Jovanovića iz Crne Gore sa 6:1, 6:1. Na putu ka najvećem uspehu kada su ITF turnir u pitanju, Branko Đurić koji brani boje Srbije, je u dva seta pobeđivao Arijela Buskilu iz SAD, Matiju Samardžića iz Crne Gore, Danijela Konga iz SAD, Danijela Raičevića iz Crne Gore.

Đurić je u proteklih mesec dana učestvovao na turniru Senior Tour u Beogradu, koji je u rangu Fjučersa 15. Prošao tri kruga kvalifikacija, stigao je do glavnog žreba na veoma kvalitetnom turniru. Na putu ka velikom uspehu, Đurić je pobedio Nebojšu Milenkovića sa 6:1, 6:2, Dušana Milojevića sa 6:0, 6:1 i Konstantina Kirovskog sa 6:2, 6:0.

Kirovski je slovio za favorita jer je već osvojio bodove za ATP listu. U prvom kolu, Đurić je bio ubedljiv protiv Lazara Milićevića – 6:3, 6:1, a u drugom ga je zaustavio Peđa Krstin.

Đurić je nastavio sa takmičenjima u konkurenciji sa znatno starijim i iskusnijim igračima. Na ITF turnirima u Ulcinju i Podgorica je stizao do polufinala, a na ITF turniru u Baru do finala, u kojem je poražen od Petra Jovanovića iz Crne Gore sa 6:1, 6:1.

Privatna arhiva