Đoković tražio da se polije teren, Nadal odbio i pobedio

ATP 8. jun 201318:07

Novak Đoković propustio je još jednu priliku da osvoji Rolan Garos, jedini gren slem u karijeri koji mu nedostaje. Srpski teniser poklekao je u polufinalu posle nove epske borbe sa „kraljem šljake“ Rafaelom Nadalom, koji će se u nedelju boriti sa Davidom Fererom za osmu titulu u Parizu.

Najbolji igrač sveta bio je razočaran posle propuštene šanse, uzroke poraza tražio je samo u svojoj igri, iako su pojedine sudijske odluke išle na njegovu štetu. Naposletku. Đoković je otkrio šta je u finišu meča tražio od glavnog sudije Paskala Marije.

– Pitao sam da li postoji mogućnost da se teren polije vodom jer je bio vrlo klizav. Nisam to učinio da bih otežao posao protivniku, već zbog sebe. Osećao sam da je podloga suva i vrlo klizava, a vetar je nosio šljaku sa terena. Posle meča supervizor mi je rekao da je on nadležan za donošenje ovakvih odluka i da nije mogao da presudi ako se jedan igrač ne slaže – objasnio je Đoković.

Prvi igrač sa ATP liste zatim je dodao da bi polivanje terena oduzelo malo vremena.

– Potrošili bismo samo minut, a teren ne bi bio suv. To bi promenilo mnogo toga. Mislim da su doneli pogrešnu odluku – konstatovao je Novak.

Nadal se nije složio sa Srbinom.

– Nisam osećao da je teren klizav. Ali, svako ima pravo da postavi pitanje i Novak je to učinio. Ja nisam želeo da se teren polije. Sudija me je pitao za to, dao sam negativan odgovor. Međutim, čak i da su kvasili teren ne bih imao ništa protiv – istakao je Nadal.

Author: Sportal.rs