ATP Majami: Tim i Monako napadaju favorite

ATP 1. apr 201513:46 > 13:50

U prvom četvrtfinalu muškog dela turnira u Majamiju sastaće se Austrijanac Dominik Tim i Britanac Endi Mari.

Tim opravdava epitet jednog od najtalentovanijih tenisera na turu, zaista igra dobro i lepo za oko. Ali, ono što je posebno upalo u oko je mirnoća koju je ovaj 21-godišnjak pokazao u trenutku kada se lomio meč sa Manarinom u osmini finala. Nema sumnje da ćemo pisati najave još mnogo njegovih mečeva.
Mari se propisno namučio sa Kevinom Andersonom, ali možda mu je i bio potreban jedan takav meč da se razbudi. Još od polufinala Indijan Velsa protiv Đokovića baš i ne liči na sebe. Do sada su se sastali jednom i Mari je dobio taj meč, a videćemo da li će i sada opravdati ulogu favorita
U noćnom terminu rekete će ukrstiti Tomaš Berdih i Huan Monako. Argentinac je savladao Fernanda Verdaska, koji se očigledno ispucao u meču protiv Nadala, a imaće i podršku mnogobrojnih argentinskih navijača na Floridi. Berdih se izvukao u duelu sa Tomićem, a onda je imao malo lakši posao protiv povređenog Monfisa, koji mu je predao meč.
Do sada, ova dva prekaljena tenisera su se sastajala šest puta i svih šest puta radovao se Berdih. Monako jednostavno nema odgovor ne njegovu jaku, ali i prilično raznovrsnu igru. Videćemo da li će se to desiti i sada. Nisu se sastajali od 2012. kada je Berdih slavio u duelu Dejvis kupa.

Author: BJ