Alkaras: Nisam siguran ni da ću igrati u Madridu

ATP 15. apr 202420:13 15 komentara
(Photo by Al Bello/Getty Images)

Situacija sa povredom Karlosa Alkarasa sve više se komplikuje. Španac je prvo otkazao učešće u Monte Karlu prošle nedelje, pa u Barseloni ove, a sada kaže da nije siguran kada će na teren:

– Moja namera je da igram u Madridu ali ništa nije sigurno – izjavio je danas na „konferenciji za medije“ u Barseloni.

Konferencija za medije nije slučajno pod navodima, jer je medija bilo ali ne i konferencije. Alkaras je održao monolog, a još pre njegovog dolaska su novinari bili upozoreni da pitanja nisu dozvoljena. Zašto se branilac titule odlučio na ovakav potez, najčešće svojstven onima koji nešto kriju – nikome nije jasno.

– Kao što svi znate, ne mogu da igram u Barseloni, pa sam došao da svojim rečima lično to kažem – nastavio je Alkaras.- Moje nevolje su počele u Monte Karlu, na prvom treningu. Posle jednog časa sam osetio dosta ozbiljan problem u podlaktici. Prvo sam mislio da to nije mnogo ozbiljna stvar, ali potom sam zajedno sa mojim timom sve pokušao da se osposobim, ali nisam uspeo. Nisam mogao da igram u Monte Karlu.

Slična stvar se dogodila sa Barselonom. Čekao je do poslednjeg časa, bio žreban ali je opet morao da odustane:

– Iz Monaka sam otišao kući, preskočio nekoliko dana treninga, kako bih bio spreman za ovaj turnir – nastavio je Alkaras.- U subotu sam prvi put trenirao, utisci su bili prilično pozitivni i dali su mi nadu da ću moći da igram. U nedelju sam prvi put na treninzima igrao forhend i nije bilo kako smo očekivali. Opet sam osetio isti problem koji je stalno povećavao intenzitet. Što sam više igrao forhend, više sam osećao bol.

Spasa nije bilo, morao je da odustane od odbrane titule i pomiri se sa gubitkom 500 poena.

– Nije to bila teška odluka samo zbog igranja, ovaj turnir je meni mnogo važan. Svima nam je ovo iskomplikovalo život.

A sada na red dolazi ono glavno – mogućnost da izostane i sa mastersa u Madridu, gde takođe brani titulu, i tako izgubi još 1.000 poena.

– Cilj je da igram tamo, ali se na treninzima situacija sa rukom još ne popravlja. Ne želim da žurim, neću da obećavam da ću igrati u Madridu iako ću dati sve od sebe. Nadam se samo da će svi tretmani dati rezultate. Za mene je izuzetno važno da igram kod kuće i nadam se da će tako i biti.

Madridski open počinje 24. aprila, ali su nosioci slobodni na startu, tako da bi Alkaras prvi meč igrao nekoliko dana kasnije. Samim tim ima više vremena za oporavak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare