ATP: Oko 70% igrača vakcinisano, podržavamo Australiju

ATP 23. okt 202113:46 5 komentara
Danil Medvedev
Photo by Dylan Buell/Getty Images

Iz Unije teniskih profesionalaca (ATP) pisali su igračima kako bi saopštili svoj stav u vezi s vakcinacijom – još nema obaveze, barem ne one nametnute od strane ATP-ja, ali u krovnoj organizaciji poručuju da ohrabruju vakcinaciju.

„ATP je dosad, a i nastaviće tako, snažno preporučivao igračima da se vakcinišu, a ta preporuka zasnovana je na naučnim dokazima. Poštujemo pravo svakog igrača da napravi izbor, ali takođe verujemo da svaki teniser ima ulogu da odigra u tome da se postigne grupni imunitet. ATP trenutno ne zahteva vakcinaciju na turnirima, ali ukoliko lokalne vlasti to čine, ATP će podržati tu odluku“, navodi se u obraćanju koje je preneo francuski Ekip.

Povezane vesti:

Poslednja rečenica naročito je važna u svetlu toga što će, po svoj prilici, jedino vakcinisani igrači moći da igraju na Australijan openu, prvom grend slem turniru u sezoni.

Takođe, u ATP-ju kažu da su vakcinisani svi članovi organizacije koji nisu igrači, a da je trenutna procena da je približno 70 procenata igrača vakcinisano. Dodaje se i da mnogi planiraju da se vakcinišu u međusezoni, kada imaju više vremena.

Iako obavezne vakcinacije još nema, pravila će biti drugačija za vakcinisane u odnosu na nevakcinisane u 2022. godini.

Vakcinisani igrači i dalje ne mogu da budu diskvalifikovani sa turnira kao bliski kontakt nekoga ko je dobio pozitivan test na virus korona, osim ako to ne traže lokalne vlasti. Zatim, nevakcinisani igrači biće češće testirani, a ATP njima neće pokrivati troškove izolacije ako do zaraze dođe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare