ATP protiv odluke Vimbldona!

ATP 20. apr 202220:03 > 20:56 17 komentara
Danil Medvedev
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) izrazila je neslaganje sa odlukom organizatora Vimbldona, koji su odlučili da zabrane učešće ruskim i beloruskim teniserima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Tim povodom se ATP oglasio saopštenjem u kojem se kaže.

povezane vesti

Strogo osuđujemo okupaciju Ukrajine i solidarišemo se sa milionima nedužnih koji su ugroženi tim ratom. Naš sport se ponosi time što funkcioniše na principima poštenja,  gde se igrači takmiče kao pojedinci i zarađuju svoj nastup na turnirima putem renkinga. Verujemo kako je današnja jednostrana odluka Vimbldona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i beloruskih igrača sa ovogodišnjih britanskih turnira na travi nepoštena i predstavlja presedan“, stoji u saopštenju u kojem dalje piše

Diskriminacija na nacionalnoj osnovi takođe predstavlja i kršenje našeg sporazuma sa Vimbldonom prema kojem se ulazak igrača u turnir bazira samo na njihovom renkingu. Naše dalje akcije u vezi ove odluke dogovorićemo sa našim izvršnim telima. Važno je da napomenemo da će ruski i beloruski igrači i dalje učestvovati na ATP turnirima bez nacionalnih obeležja. Paralelno sa tim, nastavićemo sa humanitarnom podrškom za Ukrajinu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare