„Bolje je kad nema Đokovića, uvek neko iz Big 3…“

ATP 31. mar 202317:36 1 komentar
Novak Đoković
REUTERS/Suhaib Salem

Novi selektor Dejvis kup reprezentacije Španije David Ferer smatra da će selekcija Srbije biti najveći rival njegovom timu na turniru grupne faze finalnog turnira Svetske grupe koji će od 12. do 17. septembra biti održan u Valensiji.

Povezane vesti

Nekada jedan od najboljih igrača sveta ne krije da bi voleo da u sastavu Srbije ne bude Novak Đoković jer, kako kaže, onda je sve lakše.

„Srbija je protivnik koga treba pobediti. Ne samo zbog Đokovića, već zato što ima sjajne igrače poput Lajovića, Krajinovića ili Đerea i dobar dubl. Ako Novak ne igra, to bolje. Nikada nisam rekao da želim da se suočim sa najboljima. Kad sam igrao i dolazio do finala, uvek sam govorio da ako ne moram da se sastanem sa jednim iz velike trojke tim bolje. Šteta je što je jedan od njih trojice uvek bio tu“, rekao je Ferer kroz osmeh.

Ferer se nada da će Nadal biti u mogućnosti da pomogne državnom timu.

„Španija ima igrače za osvajanje Dejvis kupa, ali na kraju ima mnogo stvari koje ne zavise od mene. Sa Rafom je sve vrlo lako, nadam se da ćemo moći da računamo na njega. Nadal već trenira prilično intenzivno i verujem da će biti spreman za sezonu na zemljanoj podlozi.“

Uzdanica Španaca će biti i trenutno prvi igrač sveta Karlos Alkaras.

„Mentalno je poseban i presrećan sam kako podnosi pritisak da bude broj 1,“ dodao je Ferer.

U grupi sa Srbijom i Španijom su još selekcije Češke i Južne Koreje, a pobednici grupa i drugoplasirani napredovaće u finalnu fazu eliminacije u Malagi 21-26. novembra 2023.

Žreb za Final 8 će se obaviti posle grupne faze u septembru.

Grupe

Grupa A (igraće se u Bolonji): Kanada, Italija, Švedska, Čile

Grupa B (igraće se u Mančesteru): Australija, Velika Britanija, Francuska, Švajcarska

Grupa C (igraće se u Valensiji): Španija, Srbija, Češka, Južna Koreja

Grupa D (igraće se u Hrvatskoj): Hrvatska, Holandija, SAD, Finska

Komentari (1)

Vidi sve komentare