„Bubašvaba“ Rud okrenuo Runea, za titulu sa braniocem

ATP 2. mar 20248:46 0 komentara
Kasper Rud
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Kasper Rud i Aleks de Minor boriće se za titulu na turniru iz serije 500 u Akapulku, uz direktan prenos na Sport klubu u subotu na nedelju od 4.00.

Rud nastavlja da blista na betonu, sada je savladao Holgera Runea sa 3:6, 6:3, 6:4. Proganjaće Runea ovaj meč nekoliko dana, s obzirom na to da je u trećem setu vodio sa 4:2 i imao 40-15.

Pročitajte i:

„Bio sam pomalo kao bubašvaba, nisam odustajao, samo bih se ušunjao nazad (u meč). Težak start, Holger je ispaljivao metke s obe strane, nisam imao vremena da uspostavim svoju igru. Bio sam frustriran, pogotovo krajem prvog i početkom drugog seta“, rekao je Rud i dodao:

„Srećom, jednim brejkom u drugom setu, stvar se okreula. U trećem setu bila je fizička borba. Holger je počeo da se muči (sa grčevima), išao je na sve ili ništa i pogađao, što je opet bilo frustrirajuće. Naterao sam ga da trči, počeo je da greši, a ja sam do kraja odlično servirao“.

Rune se, dakle, opet mučio sa grčevima, ali bio je ovo pozitivan turnir za njega sve skupa.

De Minor je na korak do odbrane titule, Džek Drejper predao je u trenutku kada je Australijanac vodio sa 6:3, 2:6, 4:0.

De Minor je prvi od Davida Ferera (2012-2013) koji igra dva uzastopna finala Akapulka, a Drejper je bio bolestan i na kraju je rešio da preda.

Rud i De Minor dosad su igrali dvaput, rezultat je 1-1, ali nisu se sastali od 2019.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!