„Čileanci za..bani, urlali i zviždali od prvog poena“

ATP 2. mar 202412:43 3 komentara

Petar Popović, trener Korentena Mutea, osvrnuo se na kontroverzno navijanje tokom meča između njegovog učenika i Nikolasa Đarija u Santijagu.

Mute je pobedio sa 7:6, 7:6 i plasirao se u polufinale, da bi posle proslavio u stilu Novaka Đokovića, uz veliku dozu ironije.

Pročitajte i:

„Zviždali su od prvog poena, jer je ovaj moj na prvom poenu odservirao iz ruke – as. Krenuli su da urlaju – Čileanci su za..bani kada se igra protiv domaćih. Korenten zna loše da se ponaša, ali juče se ponašao neverovatno – svaka mu čast šta je sve izdržao“, kaže Popović za Sport klub i dodaje:

„Totalno bez razloga… OK što su navijali za Đarija, ali zviždali su Korentenu pred svaki poen, pred svaki servis, i kad baci lopticu. Neverovatno u kojim uslovima je uspeo da dobije Đarija, koji je pri tom nezgodan, top 20 igrač, i to kod njega kući. Da stvar bude još gora – danas opet Čileanac (Alehandro Tabilo) – treba izdržati taj pakao dva dana u nizu“.

Posle meča, Mute je uzeo mikrofon i apelovao na publiku rečima da njihovo ponašanje nije u redu, te da su svi igrači mnogo žrtvovali i da zaslužuju poštovanje. Njegove reči uglavnom su ispraćene zvižducima.

Meč Mutea i Tabila na programu je u subotu od 22.00.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare