Čilić vlada Sankt Peterburgom

ATP 31. okt 202117:12 0 komentara
Oleg Nikishin/Getty Images

Marin Čilić je osvojio ATP turnir u Sankt Peterburgu. U meču za titulu savladao je Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:3), 4:6, 6:4.

Nastavio je Hrvat seriju sjajnih rezultata u Rusiji. Prošle nedelje je stigao do finala u Moskvi. Ovo mu je 20. titula u karijeri, a druga u ovoj godini. Prethodno je slavio u Štutgartu.

povezane vesti

Posle prvih pet gemova u kojima nije viđena nijedna brejk lopta, prvi udarac zadaje Čilić. Koristi drugu priliku da oduzme servis Fricu. Poveo je 4:2, a onda i bez izgubljenog poena na svoj servis dolazi do 5:2. Izgledalo je da ide ka osvajanju prvog seta.

Ipak pri rezultatu 5:3 ne koristi set priliku na svoj servis. Amerikanac u poslednjem trenutku pravi brejk i smanjuje na 5:4. Do kraja ovog dela igre, obojica su sigurno čuvali svoj servis i uveli set u taj-brejk. Hrvat je poveo 3:1 i rutinski ovaj deo igre rešio 7:3 za prednost od jednog seta.

Čak četiri brejka su viđena u drugom setu do rezultata 5:4 za Frica. Uzimao je Amerikanac servis rivalu, ali je oba puta Čilić uspevao da se vrati u egal. Ipak u desetom gemu mu popušta koncentracija, Fric koristi brejk i set loptu i poravnava rezultat u setovima.

Kada je Fric u četvrtom gemu odlučujućeg seta brejknuo Čilića i poveo 3:1, delovalo je da ide ka pobedi. Međutim, Hrvat momentalno vraća brejk, a onda u narednom spašava dve brejk lopte i poravnava na 3:3. Odlučujući brejk je napravio u devetom gemu, a onda sigurno na svoj servis stigao do titule.