Delpo: Probaću da igram Ju-Es open

ATP 26. mar 202311:04 komentara
Huan Martin del Potro
REUTERS/Matias Baglietto

Tri meseca posle obećanja, Huan Martin del Potro se ponovo oglasio i potvrdio – probaće da održi reč.

– Kao što sam rekao, pokušaću da igram na Ju-Es openu. Moj tenis neće biti problem, ali koleno hoće – istakao je Argentinac u jednoj emisiji na TV.- Taj turnir je specijalan za mene i daću sve od sebe da se spremim. Ima dovoljno vremena, počeću da treniram i videću kako će moja noga reagovati.

Povezano:

Legendarni Delpo se pre otprilike godinu dana povukao iz tenisa jer nije uspeo da se oporavi od nekoliko operacija na kolenu i ponovo zaigra. Međutim dan pre finala Svetskog prvenstva u Kataru, obećao je da će probati da ponovo zaigra ako Argentina osvoji titulu.

Gaučosi su uspeli i sada je na Del Potru da održi obećanje. Možda on u tom trenutku nije mislio ozbiljno, ali lavina poruka sa podsećanjem na obećanje koja stiže na njegovu odresu, ne da mu mira.

– Lionel Mesi i ostali iz tima su me vratili na trening – dodao je.- Još osećam bol. Pre Katara nije padalo na pamet da probam opet da igram, ali sada mnogo razmišljam o tome.

Nedavno se još jednom osvrnuo na svoju karijeru:

– Jedino što mi nedostaje je broj 1. Želeo sam da to postignem ali nikada nisam uspeo jer sam igrao u vreme Nadala, Federera i Đokovića. Kada pogledam na svoju karijeri i vidim sa kim sa igrao, osećam se veoma lepo jer znam ko me je sprečio da budem prvi..

Delpo je jedini gren slem u karijeri osvojio baš na Flašing Medouzu, kada je u finalu 2009. prekinuo niz od pet trijumfa Rodžera Federera. Izgledalo je tada da će se ravnopravno umešati u bitku za svetski vrh sa ostalim najvećim asovima ovog milenijuma, ali povrede su uništile njegovu karijeru. Dve operacije na zglobu ruke, zbog načina igre, pa čak četiri na kolenu zbog pada na mastersu u Šangaju, nisu mu nikada dale da iskoristi ogroman potencijal.

Na Ju-Es openu je poslednji put igrao u finalu 2018, kada je posle pobede Novaka Đokovića zaplakao. Nole se tada pokazao kao pravi laf prišavši mu da ga uteši. Te jeseni je Delpo imao čak i šansu da bude prvi na svetu, ali je mesec dana kasnije nezgodno pao, povredio koleno u Šangaju i nikada se nije oporavio.

On je igrač sa najviše pobeda (10) protiv brojeva 1 a da sam nikada nije bio na vrhu. Ima i dve olimpijske medalje – srebro iz Rija i bronzu iz Londona. Na oba takmičenja je savladao Đokovića.