Đere: Novak neće skoro da se zaustavi

ATP 3. dec 202316:11 4 komentara
Laslo Đere Novak Đoković
Photo by Al Bello/Getty Images

Lepa vest za navijače Novaka Đokovića iz Sankt Peterburga. Najbolji teniser svih vremena ne igra na egzibiciji u Rusiji, ali zato njegov kolega iz reprezentacije Laslo Đere, na pitanje novinara u jednoj TV emisiji – da li Novak ima limit - kaže:

povezane vesti

– Ne znam. Uradio je toliko neverovatnih stvari i dostignuća, oborio skoro sve rekorde, ne čini mi se da će skoro da se zaustavi. Njegovo telo je u sjajnoj formi. Kako to uspeva? Mislim da je to njegova tajna, sve što radi svakog dana daje mu sposobnost da bude na ovakvom nivou u njegovim godinama. Brine o svom telu, trenira i sve to utiče.

Đere je jedini protivnik koji je Đokoviću uzeo set na ovogodišnjem Ju-Es opena. U stvari, uzeo mu je dva, ali je ipak izgubio.

– Rekao bih da sam se malo umorio posle drugog seta a on je poče da igra neverovatno. Igrao sam moj najbolji tenis u prva dva seta ali je on podigao nivo od trećeg.

I pored poraza, Laci je zadovoljan kvalitetom igre u tom duelu na Flašing Medouzu.

– Imao sam još neke dobre mečeve tokom sezone, ali to je bio moj najbolji. Posle nisam igrao na istom nivou, ali to zavisi i od suparnika. Protiv Novaka znate da morate da igrate apsolutno najbolji tenis.

Posle egzbicije Trofej severne Palmire, Đere će na odmor pa na pripreme.

– Ići ću u Dubai sredinom decembra na dve nedelje vežbanja. Treniraću puno, te 3-4 nedelje je važno ostati zdrav i sve uraditi.

O ciljevima za 2024. ne želi da priča. Kaže da ima jak razlog.

– U ovu sezonu nisam ušao sa velikim očekivanjima a ispalo je dobro. Zato nemam velika očekivanja ni za narednu. Ova godina je bila duga i teška, ali rekao bih da je bila i uspešna. Ostaviću je iza sebe sa pozitivnim vibracijama – kaže Đere koji je na početku 2023. bio 70. na svetu, a sada je 33.

U Sankt Peterburgu rezultati nisu u prvom planu.

– Lep je turnir, uživam. Drugi put ovde igram, bio sam i na ATP turniru. Poznajem mesto i uvek je lepo vratiti se.

Na egzbiciji učestvuju teniseri podeljeni u dve ekipe.

– Navikli smo da igramo individualno, uvek je lepo igrati za tim. Uvek smo nervozni i pod tenzijom, a ovde je mnogo opuštenija atmosfera iako se takmičimo.Volim da pobeđujem, ali volim i da se zabavim. Da je regularan tunrir, garntujem da ne bih išao u muzej. Bio sam u Ermitažu, veoma je lepo bilo. Video sam Da Vinčijevo platno, fenomenalno je, kao i ostale slike i statue.

Ruski jezik mu nije jača strana.

– Nešto razumem, ne mogu da govorim. Mogu dosta da čitam, to mi je lakše od slušanja.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare