Đoković ili Alkaraz – ko će završiti godinu kao broj 1?

ATP 18. sep 202312:32 39 komentara

Novak Đoković započeo je 391. nedelju na prvom mestu na svetu. Iako trenutno ima veliku prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza, trka za poziciju broj jedan biće više nego uzbudljiva, pogotovo zbog Novakove odluke da ne igra mnogo do kraja sezone.

Đoković sada ima 11.795 bodova, što je 3.260 više od Alkaraza. Novak je već sedam puta završavao godinu kao svetski broj jedan, što je rekord, i više puta je naglasio da mu to nije prioritet.

Pročitajte i:

Otuda i njegova odluka da ne igra sve do turnira u Parizu koji počinje krajem oktobra, neće ga biti u Kini gde je tradicionalno imao uspeha.

Đoković do kraja godine brani 2.850 bodova, a Alkaraz samo 360. Za razliku od Novaka, Španac je nekoliko puta naglasio da mu je broj jedan na kraju sezone veliki motiv, što znači da će igrati pun raspored do kraja.

U svakom slučaju, Đoković je već obezbedio 397 sedmica na vrhu, a videćemo hoće li uspeti da probije i magični broj od 400. Igraće još u Parizu i Torinu do kraja sezone (uz Dejvis kup, koji ne donosi bodove), možda i jedan manji turnir pre, ali to nije sigurno.

Bonus video: