Đoković: Ne kajem se, nadam se da ću igrati na US openu!

ATP 21. mar 202316:24 komentara
Novak Đoković
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Novak Đoković se nada da će moći da igra na US openu ove godine, tj. da će dotad biti ukinuto pravilo da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u SAD.

„Ne kajem se“, rekao je Đoković u ekskluzivnom intervjuu za CNN, „U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alkarazu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mesto broj 1“.

Pročitajte i:

Đoković je u Indijan Velsu slavio pet, a u Majamiju šest puta.

„Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu i Majamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspeha tamo, ali doneo sam svesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu“.

Ponovio je Novak da su grend slemovi za njega najvažniji u ovoj fazi karijere. Pravilo o zabrani ulaska nevakcinisanim strancima trebalo bi da bude ukinuto u maju, a US open počinje krajem avgusta.

„Zaista želim da budem u Njujorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživeo sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala… Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti“, zaključuje Novak.

Đokovićev sledeći turnir trebalo bi da bude masters u Monte Karlu.