Đoković: Pilić je ujedinio dve bratske nacije

ATP 28. mar 202422:03 10 komentara

U Beogradu je održana promocija dokumentarnog filma o jednom od najvećih teniskih trenera svih vremena Nikoli Piliću, a među gostima bio je i veliki prijatelj i čovek koji je sarađivao sa Pilićem Novak Đoković.

– Za mene je poseban osećaj ovo večeras. Gledati film uz koji su evocirane neke uspomene iz mog detinjstva. I naravno slavi veliku karijeru Nikija koji je u mom životu odigrao jako značajnu ulogu. Zahvaljujući mojim roditeljima otišao sam u akademiju Nikija Pilića sa 12, 13 godina u veoma izazovnim vremenima i to je najbolja moguća odluka koju su doneli. Prihvatio me je kao sina i u saradnji sa mojim roditeljima rodila se ovakva karijera. Puno dugujem ovom čoveku, hvala Niki za sve. Hvala ti i što si toliko toga lepog uradio za tenis i za Srbiju kojoj si doneo jedini Dejvis kup. Ujedinio si dve nacije koje su bratske nacije, ali koje su prošle teške trenutke – rekao je Đoković.

View this post on Instagram

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Konkurs otvoren: Evo potencijalnih novih Đokovićevih trenera

Goran sve rekao bez i jedne reči

Đoković vidi Partizan na F4

Đoković i Pilić počeli su saradnju kada je Novak imao 12, 13 godina u Pilićevoj akademiji u Minhenu. Od tada se razvilo i veliko prijateljstvo, a iskusni hrvatski trener bio je i član stručnog štaba Dejvis kup reprezentacije Srbije kada je osvojen jedini Dejvis kup 2010.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare