Đoković vraća svoj Teniski centar Beogradu!

ATP 16. maj 202316:23 103 komentara
Starsrport/Serbia Open

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu, ali to nije teniska vest dana.

Povezane vesti

Vest dana, koja je brzinom munje obišla region – od Crne Gore do Hrvatske ljudi iz sveta belog sporta već zovu da pitaju da li je istina – glasi: Novak Đoković će 1. juna vratiti svoj Teniski centar Beogradu. Klub prestaje sa radom.

Svi na Dorćolu su manje-više već obavešteni o toj nameri, njihov radni odnos će prestati do tog datuma, a jedino će se sa nekim već sponzorisanim igračima zadržati saradnja.

Ne treba ni objašnjavati koliko je šokantno zazvučala ova vest, pre svega jer Centar postoji oko 15 godina, na njemu je odigrano sedam ATP turnira i jedan VTA, kao i bezbroj manjih takmičenja. On je i glavna baza Novakovih priprema i treninga, ali i brojnih drugih tenisera, i srpskih i inostranih. Sa ovih terena, Đoković je krenuo u bezbroj juriša na najveće trofeje.

Malo ko sada zna tačne razloge za ovakvu odluku najboljeg svetskog tenisera, ali će detalji biti objavljeni veoma brzo kada bude izdato zvanično saopštenje.

Više je mogućnosti koje bi mogle da stoje iza ovakve odluke. Jedna od njih bih mogla da se nađe u rečima Siniše Malog, ministra za finansije i potpredsednika Vlade Republike Srbije, koji je u nedavnom intervjuu za „Sportski žurnal“ rekao da je čuo „da će Novak Đoković pored Nacionalnog fudbalskog stadiona graditi veliki trening centar za tenis.“

Moguće je da je Novak već isplanirao selidbu na novu lokaciju, pa zato želi da vrati svoj centar gradu.

S druge strane, možda je i povređen nedavnim negativnim komentarima zbog planiranog proširenja Centra. Da podsetimo, prošle godine je objavljeno da je u planu podizanje dvorane za pet terena, hotela za pulene Akademije, proširenje centra za nekoliko terena uzvodno.

Prema nekim informacijama, Đoković nije dobio dozvole za sve ove objekte ili samo neke, pa bi i to moglo da bude razlog zašto želi da ode sa ušća Save u Dunav. Možda njegovi planovi prevazilaze mogućnosti koje ima ili mu se nude na Dorćolu.

Koliko je ovakav potez šokantan i neočekivan, može se zaključiti i iz činjenice da je TSS pre samo nekoliko dana najavio da će se neki od turnira iz programa „Novi vek srpskog tenisa“ igrati na terenima Centra Novak.

Naravno, sve će se mnogo bolje znati kada Đoković izda zvanično saopštenje i sve objasni. Sve dotle razlozi za ovakav Novakov potez ostaju u domenu pretpostavki.

Ne zna se ni šta će biti na lokaciji na kojoj je sada TC Novak. Ranije je tu bio teniski klub u sastavu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ (ranije „25. maj), možda će opet biti. I to će se možda saznati iz zvaničnog saopštenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare