Doktor koji je operisao Novaka: Vimbldon – gotovo nemoguće

ATP 10. jun 202415:26 37 komentara
Clive Mason/Getty Images

Antoan Gerometa, lekar koji je operisao Novaka Đokovića, istakao je da su male šanse da trenutno treći teniser sveta zaigra na Vimbldonu.

povezane vesti

Francuski stručnjak ističe za Lekip da je teško predvideti kako će teći oporavak kolena i da je gotovo nemoguće da bude na 100 posto za samo tri nedelje.

„Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog kolena. Postepenim povećanjem opterećenja, videćemo da li ostaje ‘suvo’ i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvideti stanje u kom će biti za nedelju, dve i tako dalje. Ali, da bude na 100 posto za tri nedelje, to zaista deluje teško ostvarivo“, rekao je Gerometa

Probao je i da opiše svoje iskustvo sa slavnim pacijentom, kog je ocenio kao veoma normalnog, punog poštovanja i strpljivog.

„Novak je prava sila, jer s obzirom na prirodu povrede, ono što je uradio je izvanredno. Čak 99 posto ljudi bi verovatno završilo odmah u urgentnom centru sa ‘zaključanim’ kolenom. To je mehanička blokada, a realnost je da je jedino operacija popravlja. To dovodi u pitanje nepoštene kritike prema njemu i tumačenja onih koji kažu da to nije prava povreda“, rekao je doktor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare