Duci posle Rija odlično počeo i u Čileu

ATP 28. feb 202319:44 0 komentara
REUTERS/Ricardo Moraes

Dušan Lajović je nastavio sa odličnim izdanjima u Južnoj Americi. Posle četvrtfinala ATP turnira u Rio de Žaneiru gde je ispao od Karlosa Alkaraza, u Santjagu je prošao u osminu finala posle pobede u prvom kolu protiv Argentinca Uga Karabeljia 2:0. Po setovima je bilo 6:1 i 6:3.

Lajović je zbog odličnih izdanja u Brazilu napredovao do 75. pozicije na ATP listi, a moguće je da će imati još napretka ako nastavi isto u Čileu.

Protiv Kamila Uga Carabeljia je počeo odlično. U prvom setu je posle dve spašene brejk lopte tri puta oduzeo servis Argentincu i dobio je prvi set 6:1. U drugom setu 122. igrač sveta nije mogao da ugrozi Ducijev servis, a svoj je izgubio kada je Lajović vodio 4:3. Tako je Duci dobio drugi set 6:3 i prošao je dalje.

Bio je ovo jedan od lakših trijumfa za Lajovića koji je na već dva turnira u Južnoj Americi stizao do četvrtine finala i oba puta je od njega bolji bio Karlos Alkaraz.

Naredni protivnik biće mu još jedan kvalifikant iz Argentine. U pitanju je Huan Manuel Serundolo koji je napravio iznenađenje u prvom kolu dobivši Kaćina koji je sedmi nosilac u Santjagu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!