Džumhur odmah ispao u Dohi, nedovoljan otpor Lehečki

ATP 21. feb 202319:52 0 komentara
REUTERS/Issei Kato

Čeh Jirži Lehečka pobedio je bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džumhura 2:0 u prvom kolu ATP turnira u Dohi. Po setovima je bilo 6:3 i 7:6 za Čeha.

Mada je Damir odlično počeo meč Lehečka je prvi set dobio za svega 37 minuta. Prvi gem je Džumhur odmah otvorio brejkom, ali je zatim izgubio dva puta svoj servis i četiri naredna gema pripala su Čehu. Džumhur je na 4:2 imao brejk šansu da se vrati u set, ali kako je nije iskoristio Lehečka je zatvorio set 6:3.

U drugom je Džumhurov otpor bio bolji. Mada jeste Lehečka imao prednost brejka od početka, Damir je u desetom gemu uspeo da napravi ribrejk. Iza toga se otišlo u taj-brejk u kom je Lehečka bio daleko bolji i dobio ga je 7:3.

Lehečkin naredni protivnik će biti Finac Rusuvori koji je izbacio šestog nosioca u Dohi Britanca Danijela Evansa.

Osim Rusuvuorija i Lehečke u Dohi su u utorak slavili Grikspor, Van De Zandšlup, Miler i Kvon. Talon Grikspor je dobio Kventina Halisa u tri seta 7:6, 4:6 i 7:5. Van De Zandšlup je dobio Ilju Ivašku iz Belorsije 6:2 i 7:5, a kvalifikacnt Aleksandr Miler je u tri seta za dva sata i 40 minuta dobio Nikoloza Bazilašvilija 2:1. Po setovima je Francuz bio bolji 6:7, 7:6 i 6:4. Gruzin je na ovom turniru inače bio srećni gubitnik.

Sunvu Kvon je imao mnogo više problema nego što je očekivao protiv tenisera sa specijalnom pozivnicom Abdelaha Šelbajha. Igrač iz Jordana je dobio drugi set i tako je Korejac morao kroz tri da dođe do pobede. Bilo je 6:3, 3:6 i 6:4.

Roberto Bautista Agut i Marton Fučovič su igrali najuzbudljiviji meč dana. Trajao je preko tri sata i na kraju je Španac dobio 2:1. U prvom setu je bilo 7:6 za Bautistu Aguta, zatim je Fučovič dobio drugi 7:5, inače oba seta su trajala preko jednog sata, a treći je pripao petom nosiocu 6:4.

U njemu je Roberto napravio ključan brejk pri rezultatu 3:3.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!