Evo koliko je Đokoviću garantovano sedmica na broju 1

ATP 15. apr 20247:18 7 komentara

Novak Đoković započeo je 421. nedelju na prvom mestu ATP liste, i uvećao je prednost nad Janikom Sinerom. Prednost sada iznosi 1.285 bodova, i Đokoviću je garantovano 425 sedmica na prvom mestu na svetu.

Novak je odigrao, kako je i sâm rekao, iznad očekivanja u Monte Karlu, vezao je tri pobede i došao do polufinala prvi put od 2015. godine.

„Nadam se da mogu da beležim bolje rezultate (u nastavku sezone), da gradim na ovome, jer sam ovde igrao dobar tenis. Nadam se da ću na narednim turnirima biti još bolji“, rekao je Novak.

Pročitajte i:

Do kraja sezone na šljaci Siner brani svega 225 bodova, a Novak 2.225. Najveća razlika je, naravno, na Rolan Garosu – Đoković je prošle godine bio šampion, a Siner je ispao u drugom kolu, i sada će u Parizu želeti da napadne Novaka.

Karlos Alkaraz, koji zbog povrede propušta i turnir u Barseloni, treći je sa 8.645 bodova, a u top smo videli veliku promenu – titulom u Monte Karlu, Stefanos Cicipas se vratio u top 10, i to na sedmu poziciju, a Holger Rune je pao za pet mesta i sada je 12.

„Mnogo mi je bila potrebna ovakva nedelja, pogotovo posle teških meseci od druge polovine 2023. do sada. Nisu to bila baš najbolja vremena uz smislu moje igre – vratiti se ovde i osvojiti titulu nešto je što definitivno nisam ciljao, došlo je prirodno. Nikada nisam ni zamišljao da ću ovaj turnir osvojiti tri puta“, izjavio je Cicipas.

Kasper Rud se popeo za četiri pozicije i sada je šesti, a Andrej Rubljov pao je na osmu poziciju.

Od ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je pao za jedno mesto i sada je 35. na svetu, Dušan Lajović je 59, a Miomir Kecmanović 60. Hamad Međedović je na 133. poziciji.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare